Wat neem je mee wanneer je naar een kleinere woning verhuist?

Wat neem je mee wanneer je naar een kleinere woning verhuist?

Een van de grootste dilemma’s wanneer je besluit naar een kleiner huis te verhuizen, is wat je meeneemt en wat je achterlaat. Voordat je begint met inpakken, is het slim om vooruit te plannen en alleen de spullen mee te nemen die je écht gaat gebruiken en waarvan je gaat genieten.

Net zoals veel anderen heb je misschien een overvloed aan spullen verzameld die je eigenlijk niet meer nodig hebt – of wilt. Misschien zijn de kinderen het huis uit en spelen ze geen voetbal meer, of ben je niet meer zo geïnteresseerd in de activiteiten waar je eerder van genoot. Verhuizen naar een nieuw, kleiner huis is een goed moment om de overtollige spullen weg te doen en alleen te verhuizen met de dingen die je écht blij maken.

Denk aan je levensstijl

Verhuizen naar een kleiner huis is het moment om eerlijk te zijn over welke zelden gebruikte items je mee wilt nemen en welke je beter kunt achterlaten. Bedenk dat technologie veel activiteiten kleiner heeft gemaakt, en een compact toetsenbord kan bijvoorbeeld een grote piano vervangen. Misschien ben je ook op een punt beland waarop je meer tijd wilt besteden aan culturele evenementen en sociale contacten leggen.

Afscheid nemen van ongewenste spullen

Begin met het maken van drie stapels – dingen die je zeker wilt houden, dingen die je zeker weg wilt doen, en dingen waarover je twijfelt. Blijf georganiseerd en verkoop of doneer items die nog in goede staat zijn, en gooi nutteloze items weg. Pak dan de stapel met twijfelgevallen aan en wees eerlijk over wat je wel en niet gaat gebruiken in je nieuwe leven.

Meet je nieuwe ruimte op

Hoezeer je ook gehecht bent aan je grote hoekbank, het is verstandig om te kijken of je bestaande meubels passen zonder deuren en ramen te blokkeren. Een kleiner eettafeltje, een moderne loveseat, een nieuwe salontafel en een handige kast met deuren kunnen misschien beter van pas komen in je nieuwe woning.

Denk aan de verhuiskosten

Voordat je besluit om grote en zware meubels mee te nemen, is het goed om na te denken over de kosten van de verhuizing. Het kan slimmer zijn om deze items te verkopen en de opbrengst te gebruiken voor iets nieuws dat beter past bij je nieuwe huis, zoals een mediakast of een slaapbank.

Blijf georganiseerd

Verminder de stress van je verhuizing door een verhuischecklist te maken waarop staat wat je allemaal moet regelen, zoals het opzeggen van je nutsvoorzieningen. Zelfs als je een verhuisbedrijf inschakelt, zijn er zaken die je zelf kunt inpakken. Zorg ervoor dat je de juiste verhuismaterialen hebt, zoals dozen, markers, labels en plakband. Kartonnen kledingkasten kunnen het inpakken en uitpakken ook een stuk gemakkelijker maken.

Als je op zoek bent naar nieuwe meubels voor je nieuwe huis, neem dan een kijkje in de shop van Meubelklik voor de beste selectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *