Geef je interieur de 'wow' factor met deze tips

Geef je interieur de ‘wow’ factor met deze tips

Je wilt graag dat je huis er geweldig uitziet, daarom is het handig om wat tips en trucs te hebben om je huis te laten schitteren voor wanneer je gasten ontvangt. Van het kiezen van mooie meubels tot het toevoegen van leuke accenten, er zijn allerlei slimme manieren om je huis er geweldig uit te laten zien en die wauw factor te geven

Richt je inrichting rond een blikvanger

Maak je interieur spannend door een visueel aantrekkelijk middelpunt te benadrukken. Sommige huizen hebben van nature al een middelpunt, zoals een opvallend architectonisch kenmerk, zoals een erker of een ingebouwde open haard. Maar als je dat niet hebt, zijn er genoeg opties. Je kunt een blikvanger creëren met kunstwerken, een opvallende elektrische open haard of unieke meubels zoals een opvallende salontafel of een hippe bank. Plaats je meubels zo dat de aandacht naar het middelpunt wordt getrokken.

Investeer in kwaliteit

De kwaliteit van meubels is belangrijk. Wanneer je investeert in bekende merken, kun je verwachten dat je meubels de laatste interieurtrends weerspiegelen, zodat ze er jarenlang goed uitzien. Duurzame constructie en materialen, samen met fabrieksgaranties, zorgen voor gemoedsrust, zelfs als de meubels veel worden gebruikt.

Wees gedurfd

Geef neutraal huisdecor wat pit met een gedurfd, onverwacht accentstuk toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld een elektrische open haard met vlammen die dansen op een bed van verpletterd glas toevoegen of een interessante wijnbar met een messing rail kiezen voor een opvallend effect. Een verrassende, gedurfde kleur kan leven toevoegen aan je kamer, zoals een blauwe Chesterfield-bank met nagelkopafwerking.

Ga voor groot

Je hebt misschien gehoord van de uitdrukking “go big, or go home”. Als het gaat om decoreren, kunnen oversized meubels de aandacht trekken en een smaakvol maar gewoonlijk ingerichte kamer opfleuren. Grote tv-meubels, trendy verlichting, kasten en verlichte vitrinekasten kunnen het “wauw-effect” bieden waar je naar op zoek bent.

Voeg kleur en textuur toe

Onverwachte kleuren en texturen kunnen je huis uniek en aantrekkelijk maken. Een vleugje kleur in een verder neutrale kamer kan een extra laag toevoegen. Voel je niet verplicht om de kleur toe te voegen die momenteel in de mode is, aangezien trends komen en gaan. Gebruik een kleur die bij je kamer past en de sfeer creëert die je wilt. Textuurrijke tapijten, dekens en geweven items voegen ook een laag van comfort en stijl toe.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *